Showroom

FOPi Hemmabio säljer och installerar kompletta hemmabioanläggningar. Tillsammans med våra samarbetspartners har vi byggt upp ett av Örnsköldviks bästa Showroom för att demonstrera hemmabio under rätt förutsättningar.

Utöver själva hemmabioutrustningen i form av projektorer, dukar, etc. har du även möjlighet att titta på allt ifrån speciellt framtagna akustiktak till rekommenderade heltäckningsmattor och väggfärger för hemmabiobruk.

Något som vi är extra stolta över att visa upp är de enkla och prisvärda styrsystem vi arbetar med. Med dem har du möjlighet att via en panel på väggen koppla ihop och styra samtliga enheter i din hemmabio inklusive eventuell belysning.  

Kontakta oss för att få en demonstration och en upplevelse utöver det vanliga som
du garanterat inte finner på någon av stormarknaderna vid stadens utkanter. Vårt Showroom hittar du på Centralesplanaden 15 C i Örnsköldsvik (Scandiahuset).

Vi tillämpar för närvarande endast förbokade besök.

Projektorer

FOPi Hemmabio säljer inte Tv-apparater. Vi har istället valt att enbart fokusera på projektorer som bildkälla och har därför alltid minst 3 st. tillgängliga för demonstration i vårt Showroom. Här kan du i lugn och ro jämföra skillnaden mellan LCD, DLP och LCoS-tekniken. Är Full-HD mycket bättre än HD-Ready på 100"? Avgör själv!

Förstärkare

Köper du en hemmabioförstärkare idag får du otroligt mycket för pengarna! Ljud och bild har smält samman i dessa skapelser och vi arbetar bl.a. med Marantz och Yamaha. I vårt Showroom har du möjlighet att själv testa förstärkarna mot varandra tillsammans med olika kombinationer av högtalare.

Högtalare

Vi gillar Monitor Audio! Därför har vi ett flertal golv och sattelit högtalare från dem tillgängliga för demonstration. Dessa högtalare har blivit extremt väl mottagna på marknaden och vunnit många tester. Jämför golvarna RS6 och RS8 mot varandra eller provlyssna på den nyligen släppta Radius HD serien.

Konsol

Har du upplevt GRAN TURISMO 5 Prologue i Full-HD på en 100" skärm?
Om inte så rekommenderar vi ett besök i vårt Showroom för där står nämligen ett Playstation 3 och ett Xbox 360 och väntar på dig. Ta med dina favoritspel till oss och se vad du gått miste om!
 
Blu-ray / DVD / SACD

Projektorer förknippas ofta med stora och lite gryniga bilder. Så har det också varit fram tills nu då Blu-ray formatet gjort sitt intåg till glädje för oss hemmabiofantaster.
Med en Blu-ray spelare och en Full-HD projektor kan du avnjuta kristallklar bild på 100" utan problem. En upplevelse som ej kan beskrivas med ord!

Tillbehör

Riktiga kablar har stor betydelse för ljud- och bildkvalitet. Vi erbjuder kvalitetskablar från bl.a. Van den Hul, IXOS och Supra Cables. Det är detaljerna som gör helheten brukar man säga och rätt tillbehör kan vara det som ger din hemmabio upplevelse det där lilla extra.

Akustiktak och ljudabsorbenter - i samarbete med Boing

Förbättrade ljudeffekter i kombination med de nya ljudformaten Dolby Ture HD och DTS Master Audio innebär att akustiken i din hemmabio spelar en viktigare roll nu än någonsin tidigare. Akustiktaken vi arbetar med sitter monterade i THX-certifierade biografer runt om i världen. Upplev skillnaden med egna öron!

Heltäckningsmattor - i samarbete med Uno K

I vårt Showroom har du en unik möjlighet att titta och känna på akustikdämpande heltäckningsmattor och extremt lågreflekterande väggfärger speciellt framtagna för hemmabio bruk. Se själv hur ströljus från projektorn elimineras genom att helt enkelt hålla upp ett vanligt papper mot väggen. Nästan trolleri!   

Styrsystem - i samarbete med Bergman Rör El - Tele - Data

Skapa den ultimata Hemmabion med Neets AV Control Systems. Ett styrsystem från Neets förenklar användandet av din hemmabioanläggning och gör tekniken tillgänglig för alla.

Själva styrsystemet består av en liten panel med 8 st. knappar som har en mycket stilren design. Den finns dessutom tillgänglig i ett flertal olika färgkombinationer och materialval. Glöm tiden då du var tvungen att leta i mörkret efter rätt fjärrkontroll. Med Neets styrsystem räcker det med endast ett knapptryck för att styra hela din hemmabioanläggning och mer där till.

Möjligheterna med Neets styrsystem är nästan obegränsade. Förutom grundläggande saker såsom styrning av ljud, bild, elektrisk filmduk, mörkläggning med mera har du även möjlighet till automatisk avstängning av hela hemmabioanläggningen via rörelsedetektor, nyckellås funktioner, integrering med Rako - Trådlös belysningsstyrning och 0% strömförbrukning vid standby läge.

FOPi Hemmabio sköter helheten och programmerar panelen i samband med installation. Kontakta oss för mer information. 

 
Din varukorg är tom.
Total kostnad 0 kr
Därav moms 25% 0 kr