Custom Installation - Hjälp hela vägen

Tillsammans med våra samarbetspartners i Örnsköldsvik erbjuder vi skräddarsydda helhetslösningar inom ramen för hemmabio. Besök vårt Showroom för att få en demonstration och en upplevelse utöver det vanliga. Låt dig inspireras, få tips och idéer om vilka möjligheter som finns tillgängliga idag.

Skall duken vara elektrisk, ramspänd eller manuell? Eller kanske helt dold? Vilken typ av dukmaterial bör användas? Listan på vad som avgör kvalitén på din hemmabio upplevelse kan göras lång. Således blir vårt första steg att erbjuda dig ett kostnadsfritt* hembesök, där vi tillsammans, i lugn och ro närmare kan gå igenom dina önskemål och samtidigt se över dina förutsättningar.

När du anlitar oss kan du vara säker på att din hemmabio installeras på ett korrekt och säkert sätt samt att den kommer att vara enkel för dig som slutkund att använda.

Beroende på de initiala förutsättningarna som ges kan en hemmabio vara mycket komplex att installera. För att du som kund skall få en så bra hemmabioupplevelse som möjligt krävs noggrann planering och implementering av rummets samtliga funktioner.

Det kan handla om allt ifrån större elinstallationer till säkerställandet av hemmabions akustiska förutsättningar. Ett annat exempel som man kanske inte alltid tänker på är elimineringen av reflekterande ytor i rummet som faktiskt har stor inverkan på den upplevda bildkvalitén.

Lägg därtill grundläggande saker som exempelvis en korrekt montering, placering och kalibrering av projektor och högtalare (golv, sattelit eller infällda). När det gäller kabeldragning har vi ett antal unika lösningar som inte behöver fällas in (För er med befintlig bostad som ej skall genomgå om- eller tillbyggnad).
Vi hjälper dig hela vägen från ett systemförslag till en nyckelfärdig installation

Handlar det däremot om en nybyggnation eller renovera rekommenderar vi att ni tar kontakt oss i ett så tidigt skede som möjligt så vi har möjlighet att fälla in det som är önskvärt innan väggar och tak sluts igen.

Vårt mål är att alltid leverera det bästa inom varje prissegment och vi hjälper varje kund individuellt genom att utgå från dennes egna förutsättningar, visioner och budget.

Väljer du att låta oss förverkliga dina hemmabiodrömmar behöver du endast ha kontakt med en person från början till slut, och du får en faktura på hela jobbet. Enklare kan det inte bli!Boings Akustikentreprenader har varit verksamt sedan 1978 och är sedan 2001 ett företag i andra generationen. Verksamheten har varit densamma sedan starten och bland deras kunder finns såväl privatpersoner som kommuner och företag.

Fördelen med akustiktak är att det framförallt ger en bra ljudmiljö som även är
estetiskt rätt och går att specialdesigna. Boing jobbar hela tiden med kundspecifika lösningar. För att optimera slutresultatet kräver varje tak sin speciella konstruktion

Förbättrade ljudeffekter i kombination med de nya ljudformaten Dolby Ture HD och DTS Master Audio innebär att akustiken i din hemmabio spelar en viktigare roll nu än någonsin tidigare. Akustiktaken som Boing arbetar med sitter monterade i THX-certifierade biografer runt om i världen. Besök vårt Showroom och upplev skillnaden med egna öron!


 Uno K är ett miljö- och kvalitetsmedvedvetet familjeföretag som grundades i början av 50-talet av Uno Kristoffer Westin, numera en legend inom golvhistorien i Norrland.
Uno K arbetar med några av de mest kända leverantörerna inom varje bransch och här hittar du bland annat trägolv, linoleum, plast, kakel, keramik, tapeter och färg.

I vårt Showroom har du en unik möjlighet att titta och känna på akustikdämpande heltäckningsmattor och extremt lågreflekterande väggfärger speciellt framtagna för hemmabio bruk. Se själv hur ströljus från projektorn elimineras genom att helt enkelt hålla upp ett vanligt papper mot väggen. Nästan trolleri!Bergman rör AB startades hösten 1994 av Assar Bergman. Han anställde så småningom sonen Patrik Bergman samt Ola Nordqvist, vilka är företagets nuvarande ägare. Bergman rör arbetar nästan uteslutande mot företag och privatpersoner inom Örnsköldsviks kommun och när det gäller samarbetet med FOPi Hemmabio gäller det i huvudsak el-installationer.

Rätt form av belysning är en viktig och ofta förbisedd ingrediens för dig som vill skapa en äkta Hemmabioatmosfär och därför erbjuder vi tillsammans med Bergman rör RAKO trådlös belysningsstyrning. RAKO är ett kreativt och kostnadseffektivt styrsystem för scenbelysning som är enkelt att projektera, enkelt att installera (oavsett om det handlar om nybyggnation eller renovering) men framförallt enkelt att använda.


 


ISF kalibrering - Jakten på originalbilden

ISF grundades 1994 av Joel Silver och är en förkortning av Imaging Science Foundation. ISF är ett oberoende amerikanskt organ som verkar för att förbättra kvaliteten på elektronisk bildbehandling genom att bland annat konsultera tillverkare, utbilda återförsäljare och licensiera produkter. ISF's målsättning lyder: "bild enligt standard", att helt enkelt uppnå en visningskvalitet på film och media som ligger så nära originalet som möjligt.

Sommaren 2008 fullföljde FOPi HEMMABiO ISF's utbildning för återförsäljare på Hemmabiocenter i Lidingö. Utbildningen hölls av Per Hörnell och Mattias Hjelmstedt och har med besked utvecklat våra bild- och videokunskaper. Vi är idag ett ISF- certifierat företag och kommer från och med hösten 2009 att erbjuda ISF-kalibreringar inom Örnsköldsviks kommun med omnejd.

För att hantera färg måste man först kunna mäta färg och därför används internationellt fastställda standarder inom all form av filmproduktion. Standarder ger filmskaparen möjlighet att i detalj påverka filmens slutgiltiga (visuella) resultat genom att t.ex. korrigera färgtemperatur, färgintensitet, kontrast och ljusstyrka. På så sätt kan filmskaparen säkerställa att filmen kommer att visas upp precis som han eller hon tänkt sig.

Att erhålla en korrekt bild är inte alltid så lätt. Det ögat uppfattar som ”bra bild” är en högst subjektiv upplevelse och inte nödvändigtvis riktig. Ser du på en felaktigt inställd (läs: o kalibrerad) TV eller projektor riskerar du att gå miste om naturligt återgivna färger, subtila budskap, detaljer, känslor, och i västa fall en del utav handlingen. Detta som en konsekvens utav att bilden inte alls visats upp som filmskaparen tänkt sig.    Ett genomgående tema i The Matrix trilogin är att bröderna Andy och Larry Wachowski medvetet valt att lägga in en överrepresentation av tonen grönt då handlingen utspelar sig inuti The Matrix. Den gröna tonen förmedlar ett subtilt budskap som skall få oss att associera till gamla datorer då texten på skärmarna enbart var grön. På motsvarande sätt finns blått överrepresenterat i den "verkliga" världen och en gult i den "andliga" världen. Detta är bara ett av många exempel på hur en korrekt bild, en bild "enligt standard", en bild som visas upp precis på det sätt som filmskaparen tänkt sig har oerhört stor betydelse för att du ska få en maximal upplevelse av filmen.

Att erhålla en korrekt bild är dock något som tillverkarna av börjat inse vikten av på senare dagar och det börjar dyka upp allt mer sofistikerade bildlägen speciellt framtagna för film. Dessa kallas ofta för Cinema Mode, Theatre Black mm. och har alla gemensamt att de inte tar hänsyn till rummets ljus- och färgförhållanden, dukstorlek, dukmaterial, och vilken bildkälla som används. Självklart ger de en betydligt bättre bild än de neutrala förinställningarna men vill du verkligen uppnå den visningskvalitet på bilden som var tänkt vid inspelning och mastring av filmen rekommenderar vi att du gör en ISF-kalibrering.

I alla led, från inspelning till mastring är kameror, monitorer och redigeringsutrustning kalibrerade enligt samma gemensamma standard (CIE Illuminant D65) och därmed finns egentligen ingen bra ursäkt för att vi som konsumerar film inte skall göra detsamma med vår utrustning. Kontakta oss för mer information.
   

 
Din varukorg är tom.
Total kostnad 0 kr
Därav moms 25% 0 kr